CERTIFICARI ISPM 15

Ambalajele din lemn sunt esențiale pentru protecția și circulația mărfurilor în întreaga lume și reprezintă un grup mare de produse, cum ar fi lăzi, paleti,elemente de blocare si de fixare, materiale de stivuire, skiduri și role. Deși ambalajele din lemn reprezinta o componenta importanta a comerțului mondial, ambalajul din lemn este o cale importantă pentru introducerea și răspândirea dăunătorilor in întreaga lume.

Diferite niveluri de guvernare și industrie au lucrat pentru a dezvolta un plan de armonizat iar in martie 2002 Convenția internațională pentru protecția plantelor (IPPC) a adoptat Standardul internațional pentru fitosanitare Măsuri nr.15 (ISPM 15). Acest standard identifică cerințele minime de tratament obligatorii și un sistem de marcare a elementelor componente ale ambalajelor din lemn.

IPPC este o organizație internațională tratat care lucrează pentru a preveni răspândirea internațională a bolilor plantelor. Acesta a fost creat în 1952 de către Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a Națiunilor Unite. Peste 50 de țări participă în prezent la program.

_DSC5155simtexmarciiCertificat_ISPM15